A Kamado kerámia faszén grill, amelyet a japán rizskemence ihletett, a 60-as években a világ grillmestereit ihlette meg. Ha egyszer kipróbálja, soha többé nem adja fel, mert a grillnek olyan előnyei vannak, amelyekkel a hagyományos grill nem versenyezhet:
• 2 cm vastag kerámiafal - Ennek köszönhetoen a kapott hő egyenletesen oszlik el a grill belsejében.
• Légmentes fedél - A grill 50 °C és 425 °C közötti hőmérsékletet ér el, rendkívül kis mennyiségű üzemanyagot fogyaszt (akár 50%-kal kevesebb faszenet, mint a hagyományos grilleknél).
• Ovális forma - Ennek köszönhetően a grillben úgy keletkezik a hő, mint egy normál sütőben, ami a készülék alján található tolóventilátorral vezérelhető, ami lehetővé teszi a grill használatát nemcsak grillezéshez, hanem lassú sütéshez vagy füstöléshez is.
• Hőmérő a fedélen - A belső hőt mutatja és megkönnyíti annak szabályozását.
• Anyag és forma - megtartják belül a nedvességet, így a grillezett ételek nem száradnak ki, és rendkívül szaftosak maradnak.
• Könnyen tisztítható - A grill használat után 350 °C-ra melegszik fel, ami a benne lévő kormot, zsírt és ételmaradékot elégeti.
Kifejezetten alkalmas a korlátozott helyigényű grillmesterek számára, vagy azoknak, akik szeretik a grillezőt kirándulásra vinni. Könnyen szállítható rövidebb távolságokra, és elfér az autó csomagtartójában vagy a kézikocsiban. A végén egy stabil rozsdamentes acél állvány könnyen elhelyezhető, és a grill kupolája erre kerül rá.
27 cm átmérő, magasság 34,5 cm, fekete, 35 x 40,5 x 55 cm